Cookie- och Sekretesspolicy

Anders Larsson

Integritetspolicy

Vi tar behandlingen av dina personuppgifter på största allvar. Vi förespråkar rättvis och transparent databehandling i enlighet med gångbara regler.

Vi ansvarar för behandlingen av de personuppgifter vi får in från dig, och förbehåller oss rätten att göra ändringar i vår integritetspolicy. Sådana ändringar träder i kraft omedelbart.

Här kommer vi att förklara hur vi behandlar dina personuppgifter på denna webbplats – www.casino-utan-svensk-licens.net. Du kan alltid kontakta oss på info@casino-utan-svensk-licens.net om du har några frågor eller funderingar rörande vår cookie- och sekretesspolicy.

Vi kan behandla följande uppgifter om dig:

Syfte och rättslig grund för behandling

Syftet med vår behandling av dina personuppgifter är följande:

När du använder vår webbplats samlar vi in personuppgifter om dig. Vi uppmärksammar dig redan när du landar på vår sida för första gången om att du inte kan använda webbplatsen utan att vi samlar in några personuppgifter från dig.

De personuppgifter vi samlar in baseras på ditt beteende på webbplatsen, exempelvis vilka sidor du besökt, när och hur länge, samt din IP-adress. Anledningen till att vi samlar in IP-adresser är för att kunna övervaka oregelbundna trafikmönster. Detta är ett viktigt verktyg för att förhindra att sidan hackas. Dessutom kan vi blockera de besökare vars IP-adresser befinner sig på en plats med spelbegränsningar.

Vi behandlar bara dina personuppgifter i den omfattning som är nödvändigt för att uppfylla de syften som beskrivits ovan.

Den rättsliga grunden för behandling av dina uppgifter är följande:

Var dina personuppgifter kommer från

Dina personuppgifter registreras när du interagerar med oss genom att besöka denna webbplats direkt eller indirekt.

Du interagerar med oss om du exempelvis registrerar dig på vår webbplats eller besöker vår Facebook-sida. Detta kan leda till att du får riktade marknadsföringsannonser. All data kommer från den registrerade.

Om du har interagerat med vårt varumärke på Facebook fungerar Facebook som en mellanhand mellan dig (den registrerade) och oss, eftersom vi får informationen via dem.

Facebook förser oss inte med personligt identifierbara uppgifter när vi använder deras plattform annat än de beskrivna typerna av personuppgifter ovan, såvida du inte aktivt interagerar med vårt varumärke på Facebook.

Affärspartners

Överföring

Vi kan överföra dina uppgifter till tredje part om vi har fått ditt uttryckliga samtycke till det, eller om det är nödvändigt för att fullgöra ett legitimt intresse till exempelvis myndigheter i den utsträckning vi är skyldiga enligt rådande lagstiftning.

Databehandlare

Vi kan komma att överföra dina uppgifter till ett tredjeland, det vill säga ett land utanför EU/EES. Organisationer i USA som är anslutna till Privacy Shield-avtalet mellan EU och USA är, enligt EU-kommissionen, säkra områden för behandling av personliga uppgifter.

Vi överför data till följande USA-baserade organisationer som ingår i Privacy Shield-avtalet:

Radering

Dina personuppgifter lagras endast så länge som det är nödvändigt för att uppfylla deras syfte, såvida inte annat krävs enligt lagstiftningen, särskilt under bokföringslagens regler för lagring av bokföringsregister i fem år, samt innevarande år.

Loggfiler, inklusive IP-adresser, lagras i fem år innan de raderas. Google Analytics-data lagras i 26 månader innan de raderas.

Dina rättigheter

Om du vill använda de rättigheter som anges nedan måste du kontakta oss via kontaktinformationen som angivits längre upp på den här sidan.

Cookiepolicy

Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar i våra cookies och sekretesspolicy. Sådana ändringar ska visas här och träder i kraft omedelbart.

Vad är cookies?

Denna webbplats använder cookies. Cookies är små textfiler som lagras på din dator, telefon, surfplatta eller jämförbar enhet i syfte att känna igen enheten, komma ihåg inställningar, skapa statistik och rikta annonser. Cookies kan innehålla text, siffror eller datum, men inga personuppgifter lagras i en cookie och de kan inte innehålla skadlig kod (till exempel ett virus).

Vi och följande databehandlare har tillgång till de lagrade uppgifterna:
Meta Platforms Inc.
Google LLC

När du använder vår webbplats accepterar du användning av cookies, inklusive tredjepartscookies, men det är när som helst möjligt att radera eller blockera för cookies.

Längst ner på denna sida kan du se vilka cookies som lagras på din dator, mobiltelefon, surfplatta eller annan enhet när du använder vår webbplats. Om du tar bort eller blockerar cookies blir annonser mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också uppleva att webbplatsen inte fungerar perfekt och att det kan finnas innehåll du inte har tillgång till.

Cookies lagras också i loggfiler som samlas in från webbplatsens användare. Loggfiler genereras från alla webbplatser och den här webbplatsen är inget undantag.

Loggfilerna innehåller en översikt över:

  1. Vilka sidor som har besöks på webbplatsen
  2. När sidorna har besökts
  3. Varifrån sidorna har öppnats (IP-adress samlas in)

Baserat på den insamlade loggfildatan kan vi bara se vilken stad du besöker webbplatsen från och inte din exakta geografiska plats. Du kan läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter, inklusive din IP-adress, i vår integritetspolicy.

Nämnda loggfiler kommer att användas både för att övervaka trafik på webbplatsen och som en säkerhetsåtgärd. En av anledningarna till att vi samlar in IP-adresser är att vi kan använda dem för att förhindra attacker ifrån hackare. Om vi i loggfilerna kan se ett ovanligt mönster varifrån trafiken kommer, kan det vara ett tecken på ett försök till en attack ifrån hackare.

Genom att övervaka användarnas plats via IP-adresser är vi bättre rustade för att förhindra liknade attacker. Loggfiler, inklusive IP-adresser, lagras i fem år innan de raderas.

Vad använder vi cookies för?

Vi använder cookies för en rad ändamål, som att optimera vårt marknadsföringsarbete och din användarupplevelse samt för att säkra och förbättra våra webbplatsers tekniska funktionalitet. En del av informationen vi samlar in via cookies används för att analysera våra användares beteende på webbplatsen.

Kakorna kan ge oss en översikt över vilken typ av enheter webbplatsen öppnas via, vilka sidor användarna besöker, vilka marknadsföringskanaler användarna kommer från och hur lång tid de spenderar på webbplatsen.

Om användare klickar på annonser eller affiliate-länkar på webbplatsen kommer det också att registreras och inkluderas i våra analyser av webbplatsen. Vi använder informationen för att optimera våra egna marknadsföringsinsatser och som ett verktyg för att förbättra användarupplevelsen och optimera vår webbplats.

Cookies används också för att göra webbplatsen mer funktionell för sina användare. Användningen av cookies innebär att användarna inte behöver ladda ner så mycket data när de besöker webbplatsen och att webbplatsen kommer ihåg användarnas preferenser. Det optimerar användarupplevelsen, laddningen av innehåll och webbplatsens svarstid. Användningen av cookies gör det möjligt att göra löpande anpassningar på webbplatsen för att matcha användarens behov som identifierats genom deras beteende.

Förutom oss lämnar vissa tredje parter också cookies på din hårddisk när du använder webbplatsen. Du kan läsa mer om vilka tredje parter under ”Tredje parter som lämnar cookies”.

Vilka cookies använder vi?

Du kan se en lista över kakorna som lagras på din hårddisk, mobil eller surfplatta när du använder vår webbplats längst ner på denna sida. I det följande stycket kommer vi att utarbeta användningen av olika typer av kakor.

Heat maps

Med jämna mellanrum använder webbplatsen Heat maps (värmekartor) som visar hur användarna navigerar sig på webbplatsen. Dessa data och informationen om detta kommer att lagras.

Mer specifikt är en värmekarta ett verktyg för att identifiera hur användarnas specifika rörelse på webbplatsen sker, något som kan vara bra att känna till i processen för att optimera vår webbplats och dess layout.

Cookies som används för analys

Webbplatsen använder programmen ”Google Analytics” och ”Matomo” för att analysera från vilka geografiska platser användarna besöker webbplatsen. Det kan identifieras via användarnas IP-adresser.

Den geografiska platsen betyder – som nämnts tidigare – att vi kan se från vilken stad användaren kommer åt webbplatsen från. Anledningen till att vi får information om användarens geografiska läge är först och främst för att se till att vi endast tillåter åtkomst till användare som inte är begränsade på grund av lokal lagstiftning om spel.

Webbplatsen samlar också in anonym statistik över användarens besök på webbplatsen, inklusive antalet besök, genomsnittlig tid på webbplatsen och vilka sidor som har laddats.

Syftet är att segmentera webbplatsens användare baserat på faktorer som demografi och geografi, vilket gör det möjligt att strukturera och förstå målgruppen i syfte att presentera online-annonser för dem.

Riktad reklam

När du använder den här webbplatsen lagras cookies på din hårddisk, mobil eller surfplatta som säkerställer att online annonser kan riktas till att vara särskilt relevanta för dig när du använder sociala medier som Facebook och Instagram och när du besöker andra webbplatser. Det kan också betyda att du presenteras för banner annonser ifrån oss när du surfar på andra webbplatser.

Det riktade marknadsföringsarbetet slutar senast 180 dagar från det att du senast besökte webbplatsen. Du kan också undvika riktade annonser genom att radera eller blockera cookies.

Tredje parter som lämnar cookies

På webbplatsen kan du stöta på olika externa plugins, såsom inbäddade Youtube-videor eller liknande funktioner.

Dessa plugins kan lämna en cookie på din hårddisk, mobiltelefon eller surfplatta. Denna kategori av cookies härrör från tredje parts tjänster på webbplatsen. Vanliga tredjepartscookies inkluderar:

Hur länge lagrar vi användarinformation?

Information om användarnas besök på webbplatsen lagras i upp till 26 månader i Google Analytics.

Om en användare besöker webbplatsen igen under 26 månader kommer lagringsperioden att startas om och lagras i 26 månader från det ögonblicket. Detta kallas också för ”datalagring”. Datainsamlingen sker i enlighet med Googles riktlinjer och innehåller ingen personlig information om användarna.

Målet med den pågående insamlingen av data och lagring av data på upp till 26 månader är att ge våra användare bästa möjliga upplevelse på vår webbplats. Google Analytics-data lagras i upp till 26 månader för att kunna skapa statistik över webbplatsens årliga utveckling och för att ha jämförbar data tillbaka samt för att mäta webbplatsens trafik.

Användare som har interagerat med eller besökt webbplatsen via Facebook Marketing kommer att lagras i en Facebook Pixel i upp till 180 dagar, i enlighet med Facebooks riktlinjer. All data anonymiseras av Facebook.

Målet med Facebook Pixel är att rikta in annonser och marknadsföring från webbplatsen via Facebook och att presentera användarna för annonser som matchar deras intressen och behov.

Hur kan jag undvika cookies?

Om du inte vill lagra cookies på din hårddisk, mobiltelefon eller surfplatta kan du radera dem när som helst, vilket är enkelt och inte särskilt tidskrävande.

Du hittar en guide för att radera cookies på följande länk: https://www.digitaltrends.com/computing/how-to-delete-cookies/

Om du inte önskar att din hårddisk, mobiltelefon eller surfplatta lagrar cookies när du surfar online kan du välja att blockera alla cookies eller att få en varning varje gång din dator, mobiltelefon eller surfplatta vill lagra en cookie.

I följande länk kan du hitta en guide om hur du ändrar inställningarna i din webbläsare för att blockera cookies: https://www.wikihow.com/Disable-Cookies

Kontaktinformation

Om du har några klagomål eller frågor om hur cookies, personuppgifter eller annan information om ditt beteende på webbplatsen används, är du välkommen att kontakta oss via e-post. Alla frågor kommer att behandlas på allvar och besvaras så snabbt som möjligt.

Om du vill veta mer om hur vi på CUSL arbetar kan du läsa våra redaktionella riktlinjer.

Anders Larsson
Anders Larsson
iGaming specialist
103 Artiklar
0 Recensioner

Anders har under många år arbetat som skribent inom iGamingbranschen, vilket gör att han besitter oöverträffliga kunskaper inom området. Han har i hela 15 år arbetat som skribent på flera stora företag, däribland ett par av de största svenska spelbolagen.

Läs mer om skribenten
Casino Utan Svensk Licens » Cookie- och Sekretesspolicy
Senast uppdaterad: